מרפק טניס (Tennis elbow): מה זה ואיך מטפלים?
מה זה ?
זוהי תסמונת הגורמת לכאבים בצד החיצוני של המרפק. זוהי הסיבה השכיחה ביותר לכאבים במרפק, וזוהי גם אחת הסיבות השכיחות ביותר לפנייה למומחים .
איך זה קורה ?
ממחקרים עולה שלא מדובר בדלקת אלא בניוון של הגיד באזור אחיזתו בצד החיצוני של מפרק המרפק שנקרא האפיקונדייל החיצוני. הניוון הזה נגרם בעיקר בעקבות מאמץ־יתר של השרירים בחלק החיצוני של המרפק ושל האמה.
מהם התסמינים ?
1)כאב ורגישות בחלק החיצוני של המרפק.
2)הכאב יכול להיות נקודתי, אך הוא גם יכול להיות מורגש לאורך חלק מהאמה או לכל אורכה.
3)הכאב עלול להחמיר בפעולות מסוימות, ולרוב יש הקלה בעת מנוחה.
4)חולשה, בעיקר בתנועות סיבוביות של האמה כמו בעת פתיחה של צנצנת או שימוש במברג.
5)נוקשות של המרפק.
מי הם הסובלים העיקריים של המחלה ?
1)תסמונת מרפק טניס מתפתחת בעיקר בבני 30 עד 50 העוסקים בספורט או בעבודה פיזית, אך יכולה להופיע גם אצל אנשים צעירים יותר או מבוגרים יותר.
2)תסמונת מרפק טניס נפוצה במיוחד בתחומי עיסוק ובענפי ספורט שבהם קיימת תנועה חוזרת ונשנית של שורש כף היד כמו טניס, בייסבול, אימוני משקולות, חתירה, דיג, נגרות, מכונאות, אינסטלציה, עבודת שיפוצים, בנייה ועבודה בכלים רוטטים.
3) שכיחות דומה בין נשים לגברים.
איך זה קורה לנו ?
פעולות חוזרות ונשנות של שורש כף היד גורמות להפעלה חוזרת ונשנית של שרירי האמה, שהגידים שלהם אחוזים במרפק (הגידים מחברים את השרירים לעצם). התנועות האלה של שרירי האמה גורמות לעומס־יתר על הגידים – מה שגורם עם הזמן לניוון של רקמת הגיד. הרקמה הפגועה גורמת לכאבים.
כיצד מאבחנים?
האבחנה של מרפק טניס היא קלינית, כלומר הרופא המומחה עושה את האבחנה .
במידה וזקוק לבדיקות נוספות יפנה להמשך בירור : בדיקות דם , US, MRI , EMG ….
איך מטפלים ?
1) טיפול בגלי הלם. המטפל מצמיד לאזור הכואב מתמר שמייצר גלי קול בתדר גבוה (אולטרסאונד). הגלים מרעידים את הרקמות הפגועות ומחישים את ההחלמה .
2)PRP הם ראשי תיבות של Platelate Reach Plasma. מדובר בפלזמה (נוזל הדם ללא כדוריות הדם האדומות) שעשירה בטסיות (Platelates). הטסיות מפרישות כמות גדולה של הורמוני גדילה טבעיים שמסייעים לריפוי הרקמה הפגועה.
3)זריקות סטרואידים-זריקות אלו מביאות בדרך כלל לשיפור בטווח הקצר אך אינן יעילות לאורך זמן.
טיפול ב ret/cet-
מערכת של העברת אנרגיה חשמלית אשר עוברת דרך אלקטרודות מוליכות ולא מוליכות ויוצרת אנרגיה בצורת חום בגוף האדם. החום שנוצר גורם לזירוז הפעילות התאית אשר יוצרת זרימת דם מהירה יותר וחמצון טוב יותר באזור הפגוע ועליה בפינוי של פסולת תאית.
במרכז idealmed המומחים שלנו ישמחו לתת לכם את האיבחון והטיפול המתאים .